Making of Project Y vol. 1

Sinä viimeinen elementti, joka minua olit kauan vältellyt kuin peläten, keräsit rohkeutesi ja annoit luvan paljastua minulle. Alati valppaat silmäni etsivät viimeistä viisautta. Mestarien suuret salitkin huokailivat väsyneitä latteuksia. Löysin kuitenkin sinut.

Nyt olen valmis.

 

20181102_022715-02

Writer’s Studio

 

Pelkään, että pojan kasvutarina mieheksi on aivan liian arvokas teema kämmättäväksi. Tämä on ollut periaatteessa suurin ”filosofinen” syy siihen, miksi en ole vielä projektiin tarttunut. Internetissähän voi roikkua monella tapaa, joko viihdyttääkseen olematonta, tyhjää elämäänsä tai valmistautua upeaan tulevaisuuteen.

No, minä löysin Youtube videopalvelusta elokuvakäsikirjoittajille tarkoitetun videon, missä perusteltiin, miksi käsikirjoittajien täytyisi ottaa opiksi Christopher Nolanin ohjaamasta elokuvasta Batman Begins. Olen erittäin suuri Yön Ritari -trilogian fäni, joten muutaman minuutin videon pätkä elokuvan neroudesta motivoi kuuntelemaan herkemmin.

 

 

Ideanahan videossa on hahmon kehittymisen kannalta neljä eri vaihetta, kuinka Bruce Waynesta kehittyy Batman. (Itse tykkään enemmän Dark Knight -nimestä, ei oo niin lapsellinen.) En rupea Batmanin kehityksen vaiheita tässä erottelemaan, koska se ei ole tämän tekstin pointsi.

Tämä neljän eri kehitys- tai kasvuvaiheen ottaminen kirjani päähenkilöiden tarinaan oli se puuttuva elementti, jota olin kaivannut. Mitkä olisivat ne neljä eri vaihetta pojan kasvamisessa mieheksi ja miehen ”taantuessa” jälleen pojaksi? En rupea tietenkään nyt spoilaamaan, mitä ne ovat. Jokainen voi itse miettiä mieluisensa vastaukset.

Joten opetus olkoot (itselleni): Tarinaa suunnitellessa pohdi, mitkä ovat henkilöiden kasvuvaiheet. Neljä kasvuvaihetta ei ole tietenkään kiveen hakattu totuus. Tarinan rakenne määrittelee lopulta henkilöiden tarpeet kehittyä. Tämä on siis muutaman minuutin mittaisen Youtube -filmin antama opetus.

Kirjallisuuden opiskelijat tukehtuvat varmasti nauruun lapsenomaiselle metodilleni, mutta niin kuin moni unohduksiin jäänyt bändikin – myös minä kokeilen uusia tapoja toteuttaa taiteeni tekemistä.

Kirjan kirjoittamisen pro-amateur tip: Suunnittele hahmojen kehitysvaiheet ja heidän kehityksensä kulminaatiokohdat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s