Hyvää joulua, arvon Perussuomalaiset!

 

Ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan

Joulu joutui jo rintoihinkin

Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan

Jo pirtteihin pienoisihin

 

On koittanut joulun aika. Nämä muutamat arkiset juhlapäivät muistuttavat suomalaisia perinteiden arvosta. Kinkkua leikataan leivän peitoksi. Onhan sika sovittanut syntinsä,  elo häkissä rikoksenaan. Paketteja raavitaan kuin muistuttamaan turhan tavaran tärkeydestä. Tärkeintä on silti yhdessäolo – selvinpäin tai ilman.  Onpa yhä joukko suomalaisia. Jotka vain huolissaan ovat katoavien kansanperinteiden perään. He puolustavat erityslaatua, joka on keskinkertaisten hyve.

 

Mutt’ ylhäällä orressa vielä on vain

Se häkki, mi sulkee mun sirkuttajain

Ja vaiennut vaikerrus on vankilan

Oi, murheita muistaa ken vois laulajan?

 

Suomessa ei ole keksitty kirjoitus-, ei luku-, saati laskutaitoakaan. Suomalaiset olivat alkuasukkaita, kunnes ruotsalaiset pelastivat meidät tyhmyydestä. Suomen kulttuuri, sen perinteet ovat tuontitavaraa. Suomalaisuudessa on yhtä paljon omaperäisyyttä kuin maitokahvissa. Sekin muualta tuotu addiktoiva virvoke, huumeeksi väittävät. Suomalaisuus on ajatusvinouma. Innokkaimmat arvottavat sen vuoksi ihmisyyttä. Suomalaisuus on vain pelkkä ylimielinen ajatus, jonka turvin heikoimmat kuvittelevat olevansa edes jotain. Jopa joulun aikaan.

 

Miss’ sypressit tuoksuu nyt talvellakin

Istun oksalla uljaimman puun

Miss’ siintääpi veet, viini on vaahtovin

Ja sää aina kuin toukokuun

 

Suomessa kulttuuri on köyhää ja nähtävyydetkin jo nähty. Jokin ei silti stemmaa. Maailman pimeimmässä maassa asuu tutkitusti sen onnellisin kansa. Ainut tutkimus jota falsifioidaan päiväkoteja myöten. Onnellisuus on suomalaisuutta! Huutaa aitosuomalainen. Mitäpä siis on suomalaisuus? Sitä tarunhohtoista sisukkuuttako, jonka kulta-aika sattui sotavuosiin? Vaiko sitä, että kaveriin voi yhä luottaa? Voi työntää muksun päiväkotiin ja luottaa, että kotiin haettaessa tenava on ravittu ja reenattu. Voi luottaa siihen, että koulussa opettaja ei tunnusta omaa uskoaan. Voi luottaa siihen, että kaiken pelottelun keskelläkin, ihmisten tarve nähdä ja kokea toinen kuin itsenään, on ihmisyyden, yhteiskuntien perusta. Sivistys on luottamusta kuin rakkaus.

 

Ja Etnanpa kaukaa mä kauniina nään

Ah’, tää kaikki hurmaa ja huumaapi pään

Ja laulelmat lempeesti lehdoissa soi

Sen runsaammat riemut ken kertoilla voi!

 

Sivistyksen juuret ulottuvat antiikkiin asti. Sitä perintöä piti yllä islamilainen kulttuuri, joiden esimerkistä syntyivät ensimmäiset yliopistot. Tiede syntyi kulttuurin oheistuotteena. Renessanssin myötä antiikin ihanteet piirtyivät homoseksuaalisen miehen Leonardo Da Vincin toimesta piirroksille ja papereille. Kopernikus huomasi auringon olevan kaikkeuden keskus. Newton laittoi mokoman järjestykseen, Montesquieu valtio-opin. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo loivat demokratian, kulttuurit kansan. Kunnes Einstein teki kaikesta suhteellista.

 

Sä tähdistä kirkkain nyt loisteesi luo

Sinne suomeeni kaukaisehen!

Ja sitten kun sammuu sun tuikkeesi tuo

Sä siunaa se maa muistojen!

 

Kansallisuusaate kehittyi 1800-luvun poliittisten murrosten, kansallisromanttisen heräämisen ja institutionaalisten valmiuksien ansiosta. Suomessa sen tunnetuimmat edustajat kuten J.V. Snellman, Elias Lönnrot, J.L. Runeberg ovat kuin toisesta maasta verrattuna tämän ajan Putinin trolleihin. Sivistyksen puute ajaa heikkomieliset uskomaan kaikkea kivaa. Heille myydään tie ja totuus kuin uskonlahkossa ja vastineeksi pyydetään palvomaan mestaria. Surullisinta on, että heikkomielisten armeija miehittää jo neljänneksen sen asukkaista. Tie ja totuus, ei epäilyä.

 

Sen vertaista toista en mistään mä saa

On armain ja kallein mull’ ain’ Suomenmaa!

Ja kiitosta sen laulu soi Sylvian

Ja soi aina lauluista sointuisimman

 

Suomi on rakentunut pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi sivistyksen ja kansainvälistymisen ansiosta. Oppia on aina haettu muualta, maamme rajojen tuolta puolen. Kauaksi asettunut kansa on kavereistaan riippuvainen. Yksin tämä maa ei olisi sivistyksestä koskaan kuullutkaan. Minä toivon, että Suomi säilyy sivistyksen, tasa-arvon ja korkean kehityksen hyvinvointiyhteiskuntana, jonka voimin resursseja riittää myös aikamme suurimpien haasteiden selättämiseen.  

 

Haluan toivottaa kaikille perussuomalaisten kannattajille,

 kansanedustajille ja muulle oheisporukalle,

Erittäin rauhallista ja hyvää joulua! 

 

2 thoughts on “Hyvää joulua, arvon Perussuomalaiset!

  1. Ai kas vain – Suomalaisvastainen rasistiHUORA.Kirjoituksesi on vihapuhetta ja kaikkihan olemmekin jo tiedostavasti oppineet teiltä kommariHUORILTA että tuollaisen vihapuheen väkivaltainen vastustaminen on ihmisoikeuksien puolustamista ja sankarillista kansalaistottelemattomuutta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s