Vuoden 2020 uljaat suunnitelmat ja löyhät aikomukset

idea

Olemme tulleet futuristiselle vuosikymmenelle. Toivon, että asiat yhteiskunnassa kulkevat edellisten vuosikymmenten lailla eteenpäin. Näinä aikoina jokainen filosofi voi julistaa omaa totuuttaan kuin ainoana vaihtoehtona. Kuulun kiistatta tähän porukkaan. Se on demokratiassa kaikkien oikeus, ja se on demokratian kiistaton rikkaus. 

Valitettavana varjopuolena on eksyttäjien kasvava kolonna. Kartalta tippuu, ellei tiedä missä on, tai mihin on matkalla. Tutkittu tieto hukkuu perustelemattomaan huutoon. Paljastiko sosiaalinen media kansalaisten tyhmyyden ja antoi persuille tietämättömyyden hedelmällisen maaperän? Yksinkertainen viesti houkuttelee viisaimpiakin.

Ei minulle perussuomalaiset ole mikään vihollinen. Perussuomalaiset toimii kuin mikä tahansa puolue. Se esittää väitteitä, mikä puhuttelee heidän kannattajiaan, ja vain tyhmä kieltäisi, etteikö sanoma olisi toiminut. Se mikä minua huolestuttaa, on se, kuinka heppoinen höttö uppoaa kansaan kuin kusi lumeen. 

 

Blogi

 

Tulen jatkossakin tekemään oman osani ja ylikin, että sosiaalisesta mediasta (jota blogitkin ovat) löytyisi perusteltua (lähdemateriaali esillä olevaa) tietoa yksittäisistä ilmiöistä. Tiedostan kirjoittajan vastuun ja sen vuoksi pysyttelen kompetenssini alueella. En lähde avaamaan ilmastonmuutokseen liittyvää klimatologista mekaniikkaa, mutta puolustan tutkimuksen luotettavuutta, tieteen objektiivisuuteen johtavan metodin vuoksi.

Tässä blogissa jatkan valitsemallani linjalla. Avaan yhteiskuntatieteellisten termien sisältöä niistä kiinnostuneille. Talven mittaan tulevat tekstit käsittelevät rahapolitiikkaa, ulkomaankauppaa sekä kansantalouden tilinpitoa. Talouden ja yhteiskunnallisten käsitteiden avaamisen lisäksi, tulen kirjoittamaan myös tieteenfilosofiasta. Oma maailmankuvani nojaa tieteeseen. Eli siihen miksi tieteelliseen tietoon kannattaa luottaa, mutta minkä tähden siihen ei pidä sokeasti uskoa.

Kirja-arvostelut ja satunnaiset kannanotot värittävät jatkossakin blogiani. Uutena ulottuvuutena on tulossa jo valmisteltu useampiosainen blogisarja maailman taloushistoriasta. Kuinka teollistuminen lähti aikoinaan liikkeelle? Miten teollistuminen aikoinaan kehittyi ja mitkä ovat olleet sen vaikutukset? Näitä kysymyksiä vasten peilailen nykyajan sekä lähitulevaisuuden oletettuja ilmiöitä. Tähän kyytiläiseksi esittelen vielä tulevan tietokirjani prequel-osan. 

 

Kymmenen tunnetuinta taloustieteilijää

 

Tietokirja tulee käsittelemään kymmentä tunnetuinta taloustieteilijää. Listalta löytyy Smith, Keynes, Marx ja muutama (seitsemän) muu. Kirjoitan heidän elämästään ja urastaan sekä keskeisistä ajatuksistaan yksi- tai kaksiosaisen blogitekstin. Blogitekstit tulevat auttamaan sekä jäsentämään kirjani sisältöä yhdessä maailman taloushistoria kirjoitussarjan kanssa. Marxista itse asiassa olenkin jo kirjoittanut, mutta kirjaprojektin edetessä, on syytä kirjoittaa hänestä kattavampi teksti. Näitä uskallan nyt jo spoilata, koska nämä ovat osa kirjan markkinointia.

Tässäpä on jo paljon tullut lupailtua mitä kaikkee tänä vuonna tänne interwebbiin tulen kirjoittelemaan. Kun googlettelen, kuinka tietokirjaa kannattaa kirjoittaa, ei vastaan tule yhtäkään selkeätä ohjetta tai tapauskertomusta tietokirjan teosta. Osittain ymmärrettävää, sillä tietokirjojen genre on tosi laaja – sisustuskirjoista aina kolossaalisiin historia-monumentteihin, näihin tuhatsivuisiin jättiläisiin. Kansalaisvelvollisuutena tulen kirjoittamaan myös tietokirjan kirjoittamisprosessista, mutta semmosen osalta katseet ovat ensi vuodessa. Tämän vuoden tavoitteena on saada kirjasta ensimmäinen (muistiinpanoilla väritetty) raakavedos.

 

Lopuksi, eli vuoden aluksi

 

Viime vuonna blogipostauksia kirjoitin yhteensä 54 kappaletta. Tänä vuonna tarkoitus on rikkoa tuo määrä. Ja uskon, että se onnistuu, sillä nyt tähän on löytynyt tyyli ja tapa tehdä näitä. Uskon, että tästä vuodesta tullee huikee vuosi, niin minulle, tälle blogille ja näille kirjoitustavoitteille. Lisäksi uskon, että tästä vuodesta tulee myös sinulle rakas lukija mitä mainioin vuosi! Vaikka tämä vuosi ei ole alkanut onnellisissa merkeissä. Australian pensaspalot ovat vaatineet jo hirvittävän hinnan. Iranin ja USA:n välillä on sodan uhkaa ilmassa. Sosiaalisessa mediassa huudetaan valkoistakin jo mustaksi, mutta ei vaivuta synkkyyteen. Yhteistyöllä tätä maailmaa on ennenkin rakennettu!

 

Stay tuned. Peace & Love!

Erkka-Mikael Gummerus

EMG Economics

Linkki – Pixabayn kuvaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s